DEALER FRANCHISE & PERAKENDE HİZMETLERİ

SAĞLIKLI BÜYÜMEDE BULUŞMA NOKTASI: DEALER FRANCHISE

Yurt içi ve yurt dışında 1997 yılından bu yana onlarca markanın sahada konumlanmasını sağlayarak, birçok başarılı organizasyonu markalar bünyesinde yürüten ve 21 yıldır perakende sektörünün Türkiye’de gelişimine şahit olan Dealer, işin sadece teorisine değil pratiğine de sahip olarak ilerliyor.

“Biz Dealer Franchise & Perakende Hizmetleri olarak, iki hedef gruba hizmet ediyoruz. Birincisi, franchise verenler diğeri de franchise yatırımcısı olmak isteyenler,” diyor Dealer Kurucusu Yahya Pulat. Böylece, Franchise verenler için franchise modelinin kurgulanması sağlanarak, pazar doğrulama işi ve doğru kiralama işleri yürütülüyor ve pazarda çalışamayacak bir iş modeli varsa bu  tespit edilerek, çalışabilir hale getiriliyor. Diğer yandan Dealer, franchise yatırımı yapacak girişimciler için çalışarak, bu kitlenin de doğru yatırımı yapmasını sağlıyor ve öncelikle onlara pazarı doğrulanmış bir marka sunuyor. “Bu da büyük oranda yatırım riskini izole ediyor. Diğer konu da franchise modelini almak isteyen kişi ya da şirketin işi nerede ne şartlarda yapacağıdır. Bugün kiralama görüşmelerinden doğru mağazanın oluşturulmasına kadar ki süreç, en az doğru marka yatırım kararı kadar önemlidir,” diyerek hizmet aşamalarını dile getiren Pulat, Dealer’ın sorumluluk alan bir şirket olduğunun altını çizerek, işlerinin sadece franchise yatırımının gerçekleşmesi ile bitmediğini belirtiyor. Bu hizmetler arasında, işletmenin karlılığını ve işletmecinin işe olan motivasyonunun izlenmesi, müdahale edilmesi gereken bir nokta olursa işe tekrar dahil olunması da bulunuyor. Bu, 3. parti iş ortaklarının işe dahil edilerek işletmenin yeniden ele alınması ya da kiralama şartlarının gözden geçirilmesi de olabiliyor.

Mesele Franchise Vermek Değil Doğru Yatırımcı ile Buluşmak
Pulat, “Ticarette kar da zarar da olabilir ama Dealer olarak biz, yatırımcıların her zaman kazanan tarafta olması için çalışıyoruz,” diyor ve Franchise almanın ticari bir iş modeline dahil olmaktan ziyade, popüler olan bir şeyi edinme veya bir moda satın almak gibi algılandığını ve bunun da geçici bir hevesle yapılan yanlış işleri doğurduğunu belirterek, “Hevesi geçen yatırımcı bir süre sonra markaya zarar vermeye başlıyor. Marka sahipleri için hasta mağazalar, yatırımcılar için de çaresizlik oluşturuyor. Bu da işini layığıyla yapan iş sahiplerine zarar veriyor. Mesele, çok sayıda franchise mağaza açmak olmamalı; işini doğru yapacak yatırımcılarla iş birliği yapmak olmalı. Kazandıran yatırımlar yaptırmayı ilke edinen Dealer, geliştirdiği analiz yöntemi ve tecrübesi ile hizmet verdiği yatırımcıların ve markaların en doğru kararları verip sürekliliği olan ticaretler yapması için çalışıyor,” diyor. Varoluş amacını kazanan tarafta olarak belirleyen Dealer Franchise & Perakende Hizmetleri, kazanmanın en önemli koşulunu da iyi bir analiz ve anlama süreci olarak işaret ediyor. Yatırımcıları ve hizmet verdiği markalarla çok yakın çalışan Dealer, birlik olmanın her taraf için kazanç doğurduğunun bilinci ile yoluna devam ediyor. Dealer geliştirdiği Dealer log verimlilik ölçme ve gelecek senaryoları oluşturma modeliyle de doğru yatırım kararları almanızı sağlıyor.