BREW MOOD COFFEE&TEA

İSMET DEMİR:“YURT DIŞINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETMEK ANA HEDEFİMİZDİR.”

Nitelikli kahve mağazacılığı sisteminde ilk ve ilkeli büyüme stratejisiyle en kaliteli mağazacılık sistemine sahip, özel bir marka olan Brew Mood Coffee&Tea’nin ana hedefleri arasında sektörel farkındalığını artırarak şube sayısını çoğaltmak ve yurt dışında ülkemizi temsil etmek yer alıyor.

Firmanızın kuruluş ve gelişim süreci hakkında bilgi alabilir miyiz?

İsmet Demir - Kurucu Ortak: Şirketimiz 2015 yılında %100 yerli sermaye ile kurulmuş güçlü bir organizasyondur. Brew Mood Coffee&Tea nitelikli kahve mağazacılığı sisteminde ilk ve ilkeli büyüme stratejisiyle en kaliteli mağazacılık sistemine sahip, özel bir markadır. Bugün 80’i aşkın mağazasıyla ülke coğrafyasında yaygınlaşmış; yanı sıra, ülkemizi de yurt dışında temsil etmek için çalışmalarına başlamış ve Avrupa pazarına giriş yapmak için gün saymaktadır. Şu ana kadar yaptıklarımız, yalnızca şube sayısı olarak aktifimizi artırmak değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir ağ oluşturmak için tedarik ve tedarikçi süreçlerini de yöneterek sektörel bir farkındalık yaratma çalışmalarıdır. Bizimle birlikte nitelikli tedarikçi, nitelikli insan kaynakları, nitelikli ürün kaliteleri ve lojistik kanallarını da geliştirmiş bulunmaktayız.

Size göre girişimcilerin firmanızı tercih etme nedenleri nelerdir?
Markamız; hümanist yönetim anlayışı, kaliteli ve nitelikli personel ağı, operasyonel merkeziyetçilik, finansal karlılık ve dönüş analizleri ile, güçlü tedarik ağı, lojistik ağı, pazarlama stratejileriyle desteklenen geniş bir bayii ağına sahiptir. Sektörde yalnızca Franchise olarak şube satmak değil, organizasyonunu sahiplenerek, finansal kaygılardan arındırılmış bir yönetim anlayışını benimseyerek, şubelerinin karlılıklarına, operasyonel maliyetlerine, satış grafiklerine, hedeflerine odaklanmış, profesyonel bir otorite ortaya koyan belki de tek mağazacılık sistemiyiz. Bu nedenledir ki, geçen 8 yıllık sürede ticari başarısızlıkla kapanmış tek bir noktamız olmamıştır. Bir alanda şubeleşmenin yalnızca sayısal artışla değil, kalıcılıkla olacağı bilincinde olarak, aktifimizi artırırken, tutundurma çalışmalarımızı da hız kesmeden sürdürmekteyiz. Bir girişimcimizin yatırım alanında bizi değerlendirmesi durumunda uzun vadeli geri dönüş analizleri ile gerçekçi senaryoları ortaya
koyarak planlamalar yapmaktayız ki bu da bizi en hızlı yatırım geri dönüşü olan markalardan biri haline getirmiştir.

Firmanızın bünyesinde franchise mağaza açacak alanın ortalama maliyeti nedir?
Mağazacılık sistemimiz her mağazanın kendi ihtiyaçlarına göre, her seferinde baştan planlanmakta ve hesaplanmaktadır. Zira, mağaza dış alanlarının farklılık göstermesi, dış cephe sistemlerinin farklılık göstermesi, toplam oturma kapasitelerinin farklılık göstermesi gibi unsurlar ile aşağı yukarı her mağazada birbirine yakın olacak olan, alt yapı sistemleri, makine ekipman grupları vb. giderler sebebi bizleri basma kalıp “m’2” birim maliyeti gibi unsurlardan uzaklaştırmıştır. Bunun yerine mağazanın devir hızı, demografik yapı beklentileri gibi daha spesifik alanlarda bütçe oluşturulmaktadır. Yine de bir ortalama vermek gerekirse, ortalama bir mağaza için 5.5 milyon gibi bir tutarı göze almak gerekmektedir.