PIZZALAZZA

ESRA KIVRAK: “PIZZALAZZA MARKAMIZI, AKTIF FRANCHISING STRATEJIMIZLE BÜYÜTÜYORUZ.”

Turgut Aydın Holding bünyesinde 2014 yılında temelleri atılan PizzaLazza, kaliteli, sağlıklı, güvenilir ve helal sertifikalı ürünler ve günlük açılan taze hamurla ürettiği pizzalarıyla kısa sürede tüketicilerin beğenisini kazandı. Marka hakkında Esra Kıvrak ile konuştuk.

Firmanızın kuruluş ve gelişim süreci hakkında bilgi alabilir miyiz?
Esra Kıvrak - PizzaLazza ve Saloon Burger CEO’su: Türkiye’nin en büyük pizza zincir restoranlarından biri olma vizyonu ile çıktığımız bu yolda, 10 yıldan kısa bir süre içerisinde PizzaLazza markamızı önde gelen yerli pizza zincir restoran markası haline getirdik. Son iki yıl içinde 5 farklı ilde 54 restoran açılışı gerçekleştirdik ve bu ivmeyi 2024 yılında da sürdüreceğiz. Hali hazırda hizmet veren 123 PizzaLazza restoranımızdan 85’i Franchise iş ortaklarımızca işletiliyor.
 

Girişimcilerin firmanızı tercih etme nedenleri nelerdir?
Pazarlama yatırımlarımız ve lezzet inovasyonlarımızla sürekli desteklediğimiz PizzaLazza markamızı, aktif Franchising stratejimizle büyütüyoruz. Restoranlarımızın, ilk yatırım maliyetlerini karşılama süresinin sektöre nazaran çok daha kısa sürede olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz ve ödeme koşullarında sağladığımız kolaylıklar, birçok Franchise işletmemizin kendi kendini finanse edebilir duruma gelmesini sağlıyor. Müşterisini dinleyen, veri ile hareket eden, sahadan operasyonel ve pazarlama iç görülerini sentezleyen, değişen şartlara hızlı uyum sağlayabilen ve hızlı karar alabilen, sonuç odaklı organizasyon yapımızla tüketicilerimiz, şirketimiz, iş ortaklarımız ve ülke ekonomisi için değer üretiyoruz. Franchise iş ortaklarımıza Eğitim, El Kitabı, Yer Seçimi, Proje, Pazarlama, Finansman, Personel Temini, Ortak Reklam, Mal temini gibi konularda da destek sağlıyoruz. Bölge seçimi konusunda çok hassas davranıyoruz, mevcut şubemize yakın bir lokasyonda şube açacağımız zaman tercih önceliğini en yakın Franchise işletmemize tanıyoruz. Böylelikle iş ortaklarımızın da verimliliklerini arttırmalarını hedefliyoruz.

Faaliyet gösterdiğiniz alanın geleceği ile ilgili düşünceleriniz neler?
Hızlı servis restoranlar içerisinde önemli yer tutan pizza mutfağı, çok daha büyüme için güçlü bir
potansiyel gösteriyor. Pizza günün her anında, farklı okazyonlarda evde tüketime ve dışarıya servise çok uygun bir ürün. Bu potansiyeli değere dönüştürüp, restoranlarımızın iş hacminde gelişimi sürekli kılmak için, evde tüketim ve diğer toplumsal dinamikleri doğru okuyup, buna uygun ürünler ve stratejiler geliştiriyoruz.