SR DÖNER

HAKTAN MAZMANOĞLU: “YENİ GİRİŞİMCİLERİ YATIRIMCI AĞIMIZA BEKLİYORUZ.”

SR Döner Marka Danışmanı Haktan Mazmanoğlu markalarının yola çıkış hikayesini, değer odaklı yaklaşımını, nasıl sadık müşteri kitlesi oluşturduklarını, farklı demografi ve yaş grupları ile kurdukları ilişkiyi ve kurumsallaşma süreçlerini bizler için anlattı.
“İlk SR Döner şubesini Ankara Etimesgut’ta açtık,” diyor Haktan Mazmanoğlu ve ardından müşterilerin yoğun ilgisi sayesinde hızla büyüdüklerini belirterek, markaları hakkında şu bilgileri veriyor. “Değer odaklı bir yaklaşım sergiledik. Menülerimizi hazırlarken; maliyeti değil, kaliteyi baz aldık. Sadece lezzet değil, temiz ve hijyen bir mutfak ve restoran ortamı oluşturduk. Soğuk hava zincirimizin tüm halkalarını eksiksiz oluşturarak, gıdayı bozulmadan müşterimize servis ettik. Devamlı kalite kontroller yaptık, ‘müşteri memnuniyeti’ bizim için ilk şubemizden beri temel maddemiz oldu. Edindiğimiz bu felsefe ve özenle yaptığımız çalışmalar sayesinde gittikçe artan bir müşteri kitlemiz oluştu. Sadık ve mutlu bir müşteri kitlesi bir markanın çalışanlarının en büyük motivasyon kaynağıdır. Bizim için de öyle oldu. Yıllar içinde insanların zevkleri değişir; buna damak zevkleri de dahil. Biz de mutfağımıza zamanla farklı yeni ürünler de ekledik. Bulunduğumuz lokasyonlarda öğrenci, asker gibi Türkiye’nin her yerinden gelen insanlar, farklı yaş gruplarından SR’yi yeni deneyimleyenler var.

Bizim başarımız farklı demografileri, yaş gruplarını kaliteli hizmetimizde, ürün çeşitliliğimiz ve yenilenen konseptlerimizde buluşturmaktır. Her ne kadar sevilen bir markaya dönüşseniz de sürdürülebilir bir marka olmak ve geleceğe taşınmak ancak kurumsallaşmayla olur. Her büyüyen yapı, daha büyük lojistik hatlarına, daha sıkı denetime, acı tatlı deneyimlerin kurumsal hafızaya taşınmasına ve gittikçe genişleyen ve her çalışanın rollerinin iyi belirlendiği bir organizasyon şemasına sahip olmalıdır. Temel algının aksine, hiyerarşi kurmak ve emir komuta zinciri oluşturmak ‘kurumsallaşmak’ demek değildir. Alttan üste doğru geri bildirimler toplamak, geri bildirimlerin üstte kurum felsefesiyle sentezlenip, tüm kurum tarafından uygulanacak pratiklere dönüştürülmesi kurumsallaşmadır. Hepsinden önceki mesele ise tüm çalışanlar, yatırımcılar ve müşteriler tarafından sahiplenecek kurum kültürünü oluşturmaktan geçer. SR’yi rakiplerinden
ayrıştıran ve temas ettiği insanlar gözünde farklı kılan ilk başta budur.”

Sektöre kattığı değeri büyütmek ve yıllar içinde edindiği tecrübeyi paylaşmak için dijital dünyayı bilen ve kreatif çözümlemeler üretebilen yeni girişimcileri yatırımcı ağına bekleyen SR Döner, başvuracak adayları değerlendirme sürecine alacağı dile getiriyor.